JEG FØLTE EN SKAM AV Å VÆRE “RIK”💰💰💰

Jeg glemmer aldri de blikkene. Blikkene til de nydelige barna som lå langs fortauskanten klare for å legge seg til å sove for natten. Det var ikke mye de hadde å ligge på. En pappeske som var lagt flat med noen laken eller tepper på. Jeg klarte ikke la være å se på de, og de så tilbake på meg. I Bangkoks gater var det mange hjemløse. Det stikker så langt inn i hjertet av å se, og vite at det er så store forskjeller mellom oss mennesker. Det som Føltes ekstra vondt, var at jeg kunne se på blikket deres at de viste hvor jeg kom i fra. De så på meg som at jeg kom fra den rike delen av verden. Jeg gjorde ingen ting for å hjelpe. Jeg gikk bare forbi, men med et hjerte som gråt. Hadde jeg hatt muligheten ville jeg hjulpet de alle. De stakkars barna. Du får jo bare lyst til å ta de med hjem alle sammen.

SAMSUNG DIGIMAX A503

Når vi reiste rundt i verden var det ikke bare gode ting vi fikk se. Vi fikk også se de mindre positive sidene ved landet vi var i. Det likte jeg egentlig veldig godt med å være backpacker. Du får oppleve ting på en annen måte. du er ikke omringet av turisme og idyll, men får se en mer «ekte» side av landet. Vi lå på et hostel i Hong kong, som plutselig dukket opp i en dokumentar på TV når vi var i new zealand som handlet om narkotikasmugling fra Hong kong til Europa, haha. Det var ikke bare lett å finne seg et hostel i Hong Kong. Mange plasser vi gikk inn for å høre om de hadde ledig rom og pris, fikk vi tilbake som svar om vi ønsket å leie rommet for 1 time. Haha jeg skjønte jo ikke helt hva det gikk i med en gang men når vi fikk se rommet og dusjen som stod rett ved siden av sengen løp vi ganske fort ut der i fra.

SAMSUNG DIGIMAX A503

En dag på veien ned til stranden i Bali, var det en lokal dame som spurte om jeg ville flette håret mitt. Jeg sa fint nei takk og gikk videre. Hun begynte å følge etter meg og mase enda mer. Jeg sa fortsatt fint nei takk. Hun tok tak i håret mitt og sa hun ville flette det. Jeg kjente jeg ble ordentlig irritert og dro til meg håret, og ga beskjed om at jeg ikke ville.
Når man lå på stranden var det konstant mas om vi ville kjøpe det ene og det andre. Alt i fra massage til frukt og is kom de forbi med. Mange synes nok de er innpåsliten. Jeg tok meg selv i å tenke på den måten og fikk en stopper på det. Dette er mennesker som har lite, og alt de prøver på er å skaffe seg litt inntekt så de kan få mat på bordet.
SAMSUNG DIGIMAX A503SAMSUNG DIGIMAX A503SAMSUNG DIGIMAX A503SAMSUNG DIGIMAX A503
Jeg er langt i fra Rik om vi snakker rik i form av penger, og vår oppfatning av rik. Vi møtte mennesker som absolutt ville ta bilder sammen med oss, for da så det ut som de hadde vært i et annet land. De kommer seg aldri ut av sitt eget land, og det nærmeste de kommer utlandet er å ta et bilde sammen med oss turister. I deres øyne var jeg rik, og jeg følte meg enormt privilegert for å ha muligheten til å oppleve så mye. Så på mange måter er jeg rik også i mine øyner❤️❤️❤️
 

#reise #jordenrundt #hongkong #bali #thailand 
 

2 kommentarer
    1. Jeg kjenner til følelsen, var på studietur til Uganda og Sudan.
      Fikk selv oppleve det fine med landet men også det vi hadde “forventet”, barn som sov på gaten. Man føler seg så maktesløs!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg