hits
  • 06.12.2017
  • |
  • 15:13

UKENS HUDPLEIETIPS: SPF, UVA OG UVB

Jeg nevner ofte hvor viktig det er å bruke en krem med SPF når det kommer til beskyttelse av huden og rynker.  SPF er så viktig når det kommer til å ta vare på huden at jeg må bare lage et eget innlegg om det. 
Personlig mener jeg det er bortkastet å bruke mye penger på dyre kremer som skal gjøre underverk om du ikke beskytter huden din med spf. Sol og UV stråler er det som skader huden vår mer enn noe annet, og gjør at rynker kommer raskere. Jeg skulle ønske jeg hadde begynt enda tidligere med å bruke krem med SPF, men bedre seint enn aldri. Fra den dagen vi er født, eldes huden sakte hver dag og utsettes for ytre påkjenninger. Beskytte seg med SPF kan man begynne med i tidlig alder men er gjerne noe man ikke tenker på før man blir eldre. 

Jeg er kanskje ikke den eneste som ofte hører om UVA og UVB, men ikke alltid klarer huske hva skade de to forskjellige gjør. Jeg skal prøve forklare det helt enkelt. 
UVA: som ender på bokstaven A, som i " Aldring" 
Dette er stråler som som trenger gjennom uansett om det er overskyet, gjennom et vindu og gjennom huden. Helt ned i det dypeste laget av huden vår, ødelegger cellene der og gjør at vi får rynker og solskader. 
UVB: som ender på bokstaven B som i " Brent" 
Dette er stråler som trenger gjennom overhuden og gjør at vi blir brendt. Det er stråler som ikke klarer å trenge gjennom skyer eller vindu, men skader oss om vi blir brent så det er lurt å beskytte seg mot både UVA og UVB. 

Finn en krem som du liker godt slik at du husker bruke den hver dag. Den trenger ikke koste mye så lenge den beskytter. Se etter at den er merket med "broad spectrum" som betyr at den beskytter mot både UVA og UVB stråler, eller med UVA. Er den bare merket med SPF beskytter det bare mot UVB strålene. Denne dagkremen kan brukes over ditt favorittserum eller en annen krem du liker godt. 

Rynker får vi uansett jo eldre vi blir, men UVA og UVB stråler er en av de store faktorene som gjør at vi får rynker. Jeg personlig bruker ikke lavere enn faktor 30. Lavere faktor er for pyser:-)  

Her er en oversikt over de siste kremene jeg har brukt som inneholder beskyttelse mot UVA og UVB stråler:

krem nr 1: En dagkrem fra Obagi med faktor 30. Dette er en veldig eksklusiv krem som også fungerer som en primer på huden slik at sminke legger seg fint, Den føles veldig lett og behagelig ut på huden, og tetter ikke porer. Dette er en dyr krem for en så liten flaske med krem

krem nr 2: En dagkrem fra Elixir med faktor 30. Dette er den dagkremen jeg bruker nå. Den lukter godt og kjennes behagelig ut på huden. Den skal være bra for de med akne, men kan kjennes noe fet ut i det du legger den på huden men ikke når den har fått tørke. Flasken er stor så det er valuta for pengene

krem nr 3: En dagkrem fra Oagi med faktor 50. Denne var jeg så fantastisk fornøyd med. Denne gir også HEV beskyttelse, som er noe nytt de har funnet ut av som huden blir skadet av. Dette kan jeg fortelle mer om seinere. Huden etterlates virkelig myk og fin. Pisen er noe dyr for en liten tube med krem.

Krem nr 4: En dagkrem fra Obagi med faktor 35. Detter er mer en solkrem enn en dagkrem. Den blir litt tung for huden i ansiktet i det daglige, men passer perfekt om du skal en tur på fjellet.

Krem nr 5:Picture perfect day med faktor 15. Dette er en krem fra dagligvare kjeden til rundt 100 lappen. Faktoren er noe lav, men den beskytter og mot UVA stråler noe som gir tommel opp for denne kremen. Føles deilig ut på huden

Krem  nr 6: Elixir green tea:  Kremen kommer med faktor 22. Den er veldig lett på huden. Nesten litt for lett, for det føles ikke ut som den beskytter huden noe særlig   

Krem nr 7: Soltan fra boots: kremen er en solkrem for ansiktet. Denne kjøpte jeg i sommer for jeg tenkte jeg kunne spare litt penger, men denne blir altofr tung for huden i ansiktet  til å bruke i det daglige. I hvertfall hvis du har en hud som meg som får lett kviser. Det står beskrevet bakpå at dette er en lett krem og fin å bruke under sminke, men dette kjennes ut som en vanlig solkrem og anbefalles ikke til dagligbruk, men til de gangene du skal på fjellet eller på stranden.

Masse lykke til med å finne din perfekte dagkrem som inneholder UVA og UVB beskyttelse♥

#spf #uva #uvb #skjønnhet #hudpleie #obagi #elixir #sol #beskyttelse #tavarepåhuden #antiage #antiaging

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Design laget av Silje Lien Design